Infografikk

Grafer, kakediagram, bilder og grafiske elementer benyttes ofte i infografikk
Grafer, kakediagram, bilder og grafiske elementer benyttes ofte i infografikk for å tydeliggjøre budskapet.

Infografikk eller informasjonsgrafikk, er en visuell representasjon av informasjon som har som målsetning å gjøre førsteinntrykket av data/informasjon enklere å forstå. Infografikk formidler altså data/informasjon i en mer kompakt og forståelig form.

Informasjonsgrafikk består av visuelle virkemidler som farger og grafikk, i tillegg til innhold og kunnskap. Det kan være bilder, illustrasjoner, grafer og kakediagram som sammen med minimalt med tekst gir et lettforståelig bilde av et tema.

Historikk

Første infografikk som så dagens lys, ble utviklet av William Playfair som på 1700-tallet laget et diagram over pris på hvete og arbeidskostnader. Playfair var den som «oppfant» grafer, kake- og stolpediagram. (Wikipedia.)

Hva er fordelen med å bruke informasjonsgrafikk?

I de siste årene har bruk av infografikk eksplodert i omfang. Det kan skyldes at leseren bruker kortere tid på å tilegne seg informasjon når man bruker denne type grafikk.

Informasjonsgrafikk kan være et sterkt virkemiddel for å få betrakteren til å forstå mer/mindre kompleks informasjon gjennom visualisering av data, diagrammer og statistikk. Ved bruk av farger, størrelsesforhold og grafikk kan informasjon bli forvandlet til iøyenfallende og overbevisende grafikk som huskes.

 

  • Kan være overbevisende og iøyenfallende.
  • Kan gi avsender en «ekspert»-rolle.
  • Kan generere mer trafikk på nettsiden.
  • Er enkelt å lese, enkelt å forstå, enkelt å huske.
  • Gir verdi uten krav om store investeringer i tid.

Når og hvor brukes infografikk?

For å lage god infografikk kreves det innsamling av relevant data, skrive overbevisende tekster som presenteres på en effektiv og overbevisende måte. På denne måten kan infografikk være til hjelp for å dekke «tunge» tema på en lettere og kanskje underholdende måte. Visuelle knagger hjelper betrakteren å huske mer av den informasjonen som blir presentert.

Brukes hvor det ses som en fordel å forenkle informasjon på en visuelt engasjerende måte, for å tiltrekke og informere et større publikum. F.eks. kan det brukes som er verktøy i en markedskampanje – skaper oppmerksomhet fordi infografikk ofte er både underholdende og enkelt å forstå.

Hva kjennetegner god infografikk?

En god og effektiv informasjonsgrafikk er satt sammen av få virkemidler, er godt designet, forteller en god historie og er enkel å forstå. Den gir deg et visuelt bilde av et tema på en lettforståelig og tiltrekkende måte.

Ønsker du tilbud på design av infografikk? 

Kontakt

"*" obligatorisk felt

Navn*
Hvorfor tar du kontakt?*
Motta nyhetsbrev*
Registrer deg for å få rabatt på ditt neste kjøp!
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.