Trenger man egentlig en logo?

Er logo og visuell identitet bare for de virkelig store selskap som Statoil, Nike og Apple? Er det virkelig nødvendig å bruke penger på dette når man driver i liten skala? Eller?

Hva er en logo?

En logo er som et symbol for bedriften din. Den skal være et ikon som gjør at du blir igjenkjent fort, og blir forbundet med dine verdier. Når folk ser logoen, skal de med én gang få riktige assosiasjoner til bedriften. Aller første gang vi ser en logo, oppfatter vi form og farge før vi leser teksten. Og hvordan vi oppfatter omgivelsene våre skjer i første omgang gjennom synssansen – som er veldig dominerende i dagens samfunn. Vi blir ofte styrt, ledet og forført av hvordan ting ser ut.

Satt på spissen vil f.eks. en sortfarget logo i gotisk skrift fort sende «feil» signaler om man ønsker å selge aromaterapi. Aromaterapeuten har ofte det myke og sanselige som verdier, og det kan derfor være greit å velge en logo som gjenspeiler dette. «Krøllete» bokstaver og pastellfargede blomster kan nok være en gal retning å gå for en aksjemegler. Et slikt uttrykk vil sende ut signaler som antakelig gjør en potensiell kunde forvirret og tvilende til både kompetanse og seriøsitet.

Og hva er en visuell identitet?

En visuell identitet er resultatet av de elementer som er skapt rundt og med logoen. Det er det helt spesielle og unike uttrykket som gjør at du skiller deg ut i mengden – og som bare din bedrift har. En visuell identitet kan bestå bl.a. av farger, fonter, mønster, symboler, illustrasjoner, animasjoner, fotostil og layout. Alt satt sammen på en måte som gjør at man tydelig kan kjenne igjen hvem som er avsender uten å se logo. F.eks. har Coca Cola hver jul skapt en helt egen og gjenkjennelig stemning. Og Ringenes Herre har skapt sin egen verden med sine omgivelser og skapninger. Alt som blir laget og produsert innenfor et visuelt univers, henger sammen. Det er en rød tråd og en igjenkjennelse i det som blir laget, uansett hvor det blir laget. Starbucks er Starbucks enten du er i Tokyo, San Fransisco eller på Gardermoen. Du kjenner deg igjen.

 

Har du en logo som utstråler dine verdier, er det så mye enklere å nå ut med budskapet! Det du vil fortelle og det du ønsker å selge, kommer tydeliger og raskere frem til dine kunder. Kunden vil bruke kortere tid på å forstå hvem du er. Dessuten vil du få en større trygghet, selvsikkerhet og stolthet i hvordan du selger dine produkter.

Del om du liker!

Kontakt meg om du har spørsmål!