Workshop i design for ungdomsskolen

Tidligere i vinter hadde jeg i workshop i design for 8. og 9. klasse ALF-elever (arbeidslivsfag) ved Gjerdrum ungdomsskole i samarbeid med Helene Victoria Johannesen, superdyktig og engasjert lærer.

Workshopen gikk over 5 uker, og vi gikk blant annet gjennom mye av den samme prosessen som brukes ved utvikling av logo for en virksomhet (de fleste moduler i kurset ID design basis i Designkurs.no).

Workshop tema

I workshopen var vi innom temaer som verdier, drømmer, hva som gjør en glad, en kreativ teknikk, symbolbruk, fargesymbolikk, bruk av fonter og utvikling av logo.

Sluttresultatet var å implementere alt de hadde lært på et visittkort. I tillegg skulle prosess og visittkort presenteres siste dagen i prosjektet. Det var mao. mye som skulle på plass i løpet av 1 dobbelttime i uka i 5 uker, for å si det sånn.

Mange talent

Men jeg må si jeg ble skikkelig imponert over elevene – her var det mange talent altså! Noen var supergode på pc/mac, noen var svært idérike, noen hadde evne til å drømme stort, noen var ekstremt gode til å tegne, noen hadde sterk formsans, noen var svært engasjerte, noen forsto kompleksiteten i design, noen var veldig gode formidlere, noen gikk langt utenfor egen komfortsone, noen hadde evnen til å tenke utenfor boksen, noen jobbet virkelig hardt og mange hadde det gøy.

Jeg hadde det ihvertfall gøy. Fint å gi elevene en smakebit av den visuelle verktøykassa. Gøy å høre hva likte å holde på med og så for seg hva de ville gjøre i fremtiden. Veldig moro å følge de gjennom alle timene frem til sluttresultatet. De jobbet superbra alle sammen! ALF-stars på GUS!

Tilbakemeldinger fra elevene

Synes de presentasjonene hu hadde var kule og spennende.

Jeg likte å lære meg om hva som er viktig å tenke på når man skal lage et sånt kort. Det var gøy å se at det var både tegneprogram og farger man kunne velge i- det visste jeg ikke noe om. Synes det var gøy og jobba mye med det fordi jeg skjønte det og alt jeg måtte tenke på som var viktig.

Synes det var bra måte å lære no på og gøy å kunne prøve ut forskjellige programmer.

Jeg syntes at presentasjonene hennes var brae.

Syntes det var bra at vi fikk lagd sånne visittkort og hvordan man lagde dem.